Godenshoj18

GODENSHØJ 14, NIBE

 

AREAL

258 m2 bolig, + 80 m2 kælder, + 50m2 garage + overdækket areal

 

GRUND

Grundareal 1103 m2 - bebyggelsesprocent max 30%

 

ARBEJDSOMRÅDE

Skitsering, projektering, interiør, myndighedsprojekt, udbud, fagtilsyn

 

BYGGEPERIODE

2014

PROJEKTBESKRIVELSE:

 

THE WHITE FOLDED HOUSE

- Tidligere projekt fra Morell Arkitektur.Aps

 

STEDET

 

På toppen af det bakkede landskab på Godenshøj ligger The White Folded House, med udsigt ud over Limfjorden og det åbne landskab. Huset skal ligge i udkanten af Nibe by.

 

KONCEPTET

 

Konceptet til huset udspringer af bygherrens ønske om et hus med masser af terrasser/gårdhaver, solkroge, hvor man kan sidde i læ for vinden. Optimal udnyttelse af udsigten samt ”godt vejr altid.” En hvid foldet skive snor sig op og ned, ind og ud og danner arkitekturen på huset. I mellemrummene, under og over de foldet skiver, opstår der forskellige rum til ophold og aktivitet. På tværs af huset deles huset op i to zoner, en værelsesfløj samt et living område af en lang væg i merkande mursten der skaber en smuk kontrast til den hvide foldede skive.

 

Arkitekturen på huset er stringent og skarpt i sit udtryk. Husets form begynder ude fra vejen, med en ydmyg lav højde i et plan, hvor indgangspartiet til huset befinder sig. Langsomt åbner formen sig mere og mere op jo længere man kommer ind i bebyggelsen, for til sidst at kulminerer i en to plans bygning, hvor etagedækket til 1 sals plan hænger og svæver i det højloftet rum inde bag glasfacaderne - en indskudt etage.

 

ANKOMST

 

Huset virker meget diskret når man ankommer til det fra villavejen. Garagen har vi trukket tilbage i facaden, hvor den hvide tagskive har magten og danner en ramme, der folder sig rundt om garagen. Når man begynder at bevæge sig ind i bebyggelsen møder man en lille åndehul med livets træ, og indgangen til boligen. Fra indgangspartiet kommer man ind i en hall i glas, hvor man kontakt til en af de store gårdhaver, som binder det indvendige og udvendige rum sammen. Fra hallen er der adgang til bryggers og garderobe, samt en bagindgang med endnu en garderobe til dagligdagstøj mm. Fra hallen bliver man ledt videre i huset langs en lang glasgang og udsyn til en terrasse samt gårdhave med vand. Efter bryggerset kommer et badeværelse, et værelse samt soveværelsesafdelingen, som indeholder et stort badeværelse samt walk-in. Efter disse rum findes hovedtrappen, som er placeret i en kile som går op som et højloftet rum, der forbinder de tre etager der er i huset. Murstensvæggen fra gangen går igen ved trappen og danner en flot høj væg der løber langs trappen igennem alle planer. Ved trappen findes et kontor med udsigt til en anden gårdhave, hvor der er frit udkig til markerne og det flotte landskab. Og i tæt forbindelse med dette ligger et stort køkken/alrum med udsigt direkte til vandet. I køkken/alrummet er der dele af rummet der er i dobbelt rumhøjde, idet stuegulvet ovenpå ikke går helt ud til facaden. 1 salen består af et stort indskudt dæk der hænger og svæver ud over køkken/alrummet. På 1. salen findes opholdsstue, samt et kontor/læseområde, begge med kig ned til køkken/alrummet i stueplan, samt udsigten til vandet, Fra stuen og fra kontoret kan man gå ud på en altan, hvor man igen får en smuk udsigt til vandet og landskabet.

 

MATERIALER

 

Huset hvide skærm er udført som en glat pudset overflade. Vinduer og døre er i træ/alu. Dele af huset opmures i tegl fra Petersen tegl.

MORELL ARCHITECTURE | MO.APS | ALGADE 46D, 9300 SÆBY - DENMARK | TLF +45 20 40 43 80

Copyright © All Rights Reserved