Havmagevej

HAVMÅGEVEJ, AARHUS

 

AREAL

148 m2 bolig + 54 m2 Garage/redskabsrum + 122 m2 terrasser + 26 m2 overdækket areal

 

GRUND

Grundareal 1254 m2 - bebyggelsesprocent max 15%

 

ARBEJDSOMRÅDE

Skitsering, projektering, interiør, myndighedsprojekt, udbud, fagtilsyn

 

BYGGEPERIODE

2014

PROJEKTBESKRIVELSE:

 

THE BLACK PATIO HOUSE

- Tidligere projekt fra Morell Arkitektur.Aps

 

STEDET

 

I første række med en fantastisk udsigt til Århus bugt ligger Havmågevej 33, ved Skæring Strand i Århus, kun få meter fra strandkanten.

 

KONCEPTET

 

På grunden i dag findes et eksisterende sommerhus, som nedrives. Det nye fritidshus, placeres midt på grunden, som en enkelt og forholdsvis lukket lav form, orienteret mod vandet. Formen er lav mod vest og åbner sig op i højden mod øst og mod udsigten.

 

Huset vender vrangen ud mod vejen, mod nord og mod vest, fra disse sider fremstår huset meget lukket, med kun få åbninger. Mod syd og mod øst åbner huset sig op udvendigt. Øst facaden består af en stor lang glasfacade, der giver en flot panorama udsigt fra køkken/alrummet og stuen ud mod vandet og den mindre åbning på syd facaden, giver adgang til husets hjerte, det indre gårdrum, hvor huset åbner sig op og bliver transparent.

 

ANKOMST

 

Ankomsten til huset sker via den lille grusvej foran grunden, der ender nede ved strandkanten. Fra vejen kører man direkte ind på grunden og ind husets garage, som indeholder et stort hobbyrum samt en bagindgang til huset. Garagen er en integreret del af husets form. Foran huset mod vejen er der mulighed for gæsteparkering.

 

HUSETS DISPONERING

 

På sydsiden af huset ledes man op ad en flad skulpturel trappe, der ender i et indre gårdrum i huset. Gårdrummet ligger helt ugeneret i midten af huset og giver mulighed for ophold og afslapning. Fra gården kan man kigge igennem det transparente hus mod øst og se vandet herfra.

 

Hovedindgangen findes i dette gårdrum, en glasdør leder gæster ind i en stor entré, hvor der er garderobe. Fra entreen går man igennem en lys gang, hvor grovkøkken samt bryggers er skjult bag en stor aflang skabsvæg. Fra gangen træder man ind i huset store leverum, køkken/alrummet og stuen, som er et stort rum, kun adskilt af en svævende pejs.

 

Køkkenet består af en lang skabsvæg samt en stor kogeø og spiseplads til husets mange gæster. I midten af rummet hænger en stor pejs, der kan nydes både fra alrummet og fra stuen. I stuen placeres en kæmpe sofa, der indbyder til afslapning og hygge. I hele køkken/alrummet og stuen er der panorama udsigt til vandet, ligesom der er kig til gården gennem den anden glasfacade mod dette rum.

 

Fra stuen går man ned af en lys gang mod værelsesfløjen, med to værelser samt bad og toilet, samt en soveværelsesafdeling med eget bad og toilet. For enden af gangen er der udgang til garagen.

 

MATERIALER

 

Huset udføres i sorte Swiss Pearl vedligeholdelsesfrie facadeplader. På dele af facaden placeres lodrette sorte trælister, der giver et flot spil i facaden. Listerne udføres i tilpasset Kebony hårdt træ, der også går igen som den røde tråd som dele af vægbeklædning inde i huset. Træet giver varme og stoflighed til huset.

 

På nordsiden af huset placeres et aflangt vinduesparti, markeret af en fremspringende ramme i Corten stål.

MORELL ARCHITECTURE | MO.APS | ALGADE 46D, 9300 SÆBY - DENMARK | TLF +45 20 40 43 80

Copyright © All Rights Reserved