Mosehoj4d

MOSEHØJVEJ 4D, CHARLOTTENLUND

 

AREAL

230 m2 bolig, + 112 m2 kælder, + overdækket areal

 

GRUND

Grundareal 946 m2 - bebyggelsesprocent max 25%

 

ARBEJDSOMRÅDE

Skitsering, projektering, interiør, myndighedsprojekt, udbud

 

ENERGIRAMME

Lavenergiklasse 1 - BR 2015

 

BYGGEPERIODE

2013

 

 

 

PROJEKTBESKRIVELSE:

 

THE CONCRETE HOUSE

- Tidligere projekt fra Morell Arkitektur.Aps

 

STEDET

 

Mosehøjvej 4D ligger i et smukt gammelt villakvarter i Charlottenlund, Gentofte, lidt nord for København. Grunden hvor huset skal ligge, er en ny udstykning fra nu afdøde hr. Mærsk`s private bolig. Området er et eksklusivt boligområde, hvor flere af de omkringliggende boliger er tegnet af Arkitekt Arne Jacobsen, hvilket giver området en helt speciel stemning og karakter.

 

KONCEPTET

 

Som kontrast til områdets fine gamle huse, har vi arbejdet med et stringent formsprog, der skarpt og præcist definerer arkitekturen på huset. Huset opbygges i beton elementer der danner skallen på huset. På sydsiden af huset svæver en let træboks inde under betonen, som nærmest folder sig rundt om den. Træboxen ser ud som om den står på ren glas – den svæver inde i den tunge beton. Træboksen kan have forskellige karakterer, enten åben eller lukket, idet nogle lamelpartier kan skydes for åbningen mod syd eller helt lukke det til. Lamelpartierne har både en æstetisk samt praktisk effekt. Når lamelpartierne lukkes til får træboxen en helhed i vores arkitektur. Lamellerne kan også skabe skygge på værelserne der vender mod syd og solen, ydermere skaber lamellerne en spændende variation i facaden, der vækker tilskuerens nysgerrighed.

 

Betonen og træboksen rører ikke ved hinanden, men er adskilt af glas, der nærmest løfter træboksen. Den foldede beton ender ud med at være en stor terrasse i stueetagen, der løfter sig fra terrænet og svæver på det.

 

Vertikalt bindes huset sammen indvendigt af et langt smalt atrium, der går igennem alle tre etager. Et stort ovenlys/glastag tillader dagslyset, at nå helt ned i kælderen. På alle etager er der et glasgulv i gangzonen, hvor man kan få udsyn til de resterende etager.

 

ANKOMST

 

Når man ankommer til huset via Mosehøjvej, ser man den stringente betonform, der skjuler sig bag træerne.

 

Fra vejen kører man ind på en lille forplads,, hvor der er mulighed for at parkere, eller man kan køre helt hen i garagen som ligger på vest siden af huset. Rundt om huset findes flere havemurer der grænser op mod nabogrundende og gør at vores arkitektur breder sig fuldt ud på grunden.

 

HUSETS DISPONERING

 

Når man kommer ind i huset via den store hoveddør træder man ind i hallen, som er et dobbelthøj rum. Fra hallen er der udsyn til husets atrium, hvor der på hver etage findes et glasgulv.

 

Fra hallen kan man gå ind i garderoben til venstre og hænge sin jakke, hvor der også befinder sig et gæstetoilet, eller man kan gå til højre og ind i bryggerset, hvor adgangen til kælderen er. Kælderen består af 3 disponible rum. Kælderen har desuden egen adgang via en udvendig trappe til terræn.

 

Går man lige ud i hallen træder man ind i husets hjerte, køkken/alrummet og stuen. Dette rum har direkte udsyn og adgang til den store terrasse, der ligger i forlængelse af huset. Om sommeren kan store skydedørspartier åbnes, så ude og inde smelter sammen. Gulvet udføres i beton både inde og ude, så det yderligt understreges at disse to rum visuelt hænger sammen. På den store terrasse findes et udekøkken i tæt forbindelse med køkkenet indenfor samt et stort spejlbassin, der oplyses om aftenen og skaber en helt speciel stemning og ro på stedet. Loftet i køkken/alrummet er bunden af træboksen og derfor et listeloft i eg, der skaber en smuk kontrast til det rå beton samt skaber stoflighed og varme til rummet.

 

Fra en trappe nær stuen kan man gå op på husets 1.sal, hvor der findes 3 børneværelser samt et soveværelse. Ydermere findes to badeværelser samt et depotrum. Fra førstesalen er der kig til hallen samt kig ned igennem alle etagerne gennem glasgulvet. Adgangen til værelserne sker via døre i en trævæg, som er bagsiden af den svævende træboks. Fra alle værelser er der adgang til en terrasse, hvor der er frit udsyn ud over haven.

 

MATERIALER

 

Husets Klimaskærm består af rå betonelementer, ligesom alle gulve i stueetagen består af rå beton. Havemure samt garagebygningen udføres ligeledes i beton.

 

Den svævende træboks udføres i træ og alle vinduesprofiler udføres i træ/aluminium.

MORELL ARCHITECTURE | MO.APS | ALGADE 46D, 9300 SÆBY - DENMARK | TLF +45 20 40 43 80

Copyright © All Rights Reserved